Zonterapi i foten

Fötterna innehåller 66 leder, 214 ligament, 38 muskler och mängder av senor. Varje dag utsätter vi våra fötter för belastning beroende på vad vi jobbar med. Zonterapi av foten kan man läsa väldigt mycket om. Visa har lyckats få bra resultat medans andra inte har lika bra erfarenheter av det men de flesta är överens om att zonterapi lindra smärta om den utförs på rätt område. Behandlingsformen har använts i tusentals år och härstammar från Kina.

Under foten har vi flera olika reflexpunkter som är knutna till resten av kroppen och kan på så sätt påverka mängder av funktioner i hela kroppen. Genom att massera och sätta igång cirkulationen i foten kan vissa blockader släppa och bidra till att smärta i foten reduceras.

zonterapi punkter i fotenJag har vid flera tillfällen testat zonterapi. Första gång var jag väldigt skeptisk eftersom smärtan i hälen behöver inte tyda på att källan till problemet sitter i foten, smärtan kan i detta fall vara sekundärt.

Behandlingen är väldigt skonsam men om du är stel kommer det känns obekvämt, normalt tar det mellan 30-45 minuter och terapeuten fokuserar endast på att arbeta med dina fötter.

Efter behandlingen kommer du garanterat att känna stor skillnad, anledning är att blodcirkulationen har satts igång och en ny läkningsprocess har startat. Tyvärr kommer smärtan tillbaka efter en dag, speciellt om du har hälsporre eller hälseneinflammation.

 

Fördelar med Zonterapi i fötterna

– Avslappning på hög nivå samt eliminerar stress
– Stimulerar blod och lymfcirkulation
– Reducerar toxiner i kroppen
– Positivt påverkan på matsmältningen
– Stärker immunförsvaret genom att eliminera obalanser

Zonterapi i foten ska användas som ett komplement vid rätt tillfälle beroende på hur ont du har och vart. Rätt tillfälle är när du har fått diagnos av en fysioterapeut, börjat komma igång med rehabiliteringsövningarna och upplever förbättringar då är det absolut perfekt tillfälle att hjälpa kroppen med att påskynda läkningsprocessen och reducera toxiner i kroppen. Toxiner är skadliga ämnen som kan förlänga läkningsprocessen.