Hälsporre tejpning

tejpa hälsporreVärk i hälsporren kan dämpas effektivt genom tejpning eftersom det avlastar foten samtidigt som det reducerar smärtan som upplevs vid varje fotsteg. Hälsporre kan tejpas på flera olika sätt och jag har personligen provat några av dessa men tyvärr gjorde det inte någon större skillnad eller så levde det inte upp till mina förväntningar. Allt detta ändrades när jag upptäckte metoden som beskrivs i videon och som jag varmt rekommenderar att man följer steg för steg eftersom det ger bäst resultat enligt min erfarenhet.

Tejp går bra att beställa online och finns även i de flesta sportkedja butiker såsom Intersport, Stadium, XXL sport m.fl. Det går även bra att duscha och bada med tejpen dock ska man inte ha samma tejp i mer än 3–4 dagar i sträck och rekommenderas därefter att byta till nytt.

Kinesiotejp

kinesiologitejp Du känner säkert igen kinesiologitejp från bl.a. fotboll där många använder detta vid intensiva skador. Syftet med att tejpa är för att lindra smärtan och detta sker när tejpen lyfter huden på mikroskopisk nivå så att smärtreceptorerna blir mindre känsliga och blodcirkulationen kommer igång inom det skadade området.

Kinesiologitejp skyddar inte från skador men det fungerar bra för muskler som inte är funktionella och därmed ska dess syfte endast vara ett komplement. Tejpningen måste appliceras rätt för att få maximal effekt till förbättring.
.

Video: Tejpa hälsporre så här

Instruktören i videon visar hur mycket tejp som behövs och går igenom fördelning av detta på fotens samtliga områden så som fotsulan. Börja med att tejpa runt hälen och skapa en ankare. Därefter mät tejpens längd och gör smala remsor runt omkring stortån och lilltån. Avsluta med en extra ankare eftersom detta behövs för att hälsporre tejpningen ska bli perfekt.